Wabori tatuering Göteborg

Wabori tatuering i Göteborg

En klassisk Irezumi och en Wabori, är en resa genom den japanska konsten 

Går dina tankar i att göra en japanska Irezumi. Eller en Wabori tatuering med Tebori tex, drakar, koi-fiskar och körsbärsblommor?  

Dom är inte bara snygga, de berättar en fascinerande historia om Japans kultur och tradition. Vi dyker ner i tatueringskonsten med traditionella japanska tatueringar. 

Tatuering på huden

Glöm allt du trodde att du visste tidigare om tatueringar. Eftersom det japanska bildspråket inte bara handlar om coola bilder, det handlar om berättelser som är ristade i huden. 

Samtidigt som varje symbol, varje linje och varje bild har en djupare mening. Drakar symboliserar mod och styrka, koi-fiskar representerar uthållighet, och körsbärsblommor påminner oss om livets skörhet.

en rik historia

Wabori tatueringar har prytt japanska kroppar i hundratals år. Från samurajernas rustningar till Yakuza-medlemmarnas kroppar, har denna konstform alltid fascinerat och utmanat.

Namnet härstammar från ”wa” (harmoni) och ”bori” (att snida), vilket symboliserar den ristade harmonin som samtidigt präglar dessa detaljerade och meningsfulla verk.

Idag är japansk tatuering mer populärt än någonsin, och lockar människor från hela världen att resa till Japan för att pryda sig med en äkta Wabori.

Tebori: Handgjord perfektion

Glöm tatueringsmaskiner! I Wabori används en unik teknik som kallas Tebori. Med hjälp av handgjorda verktyg och bläck skapar Hori (tatueraren) unika konstverk på din hud. Det är en tidskrävande process, men resultatet är enastående och det är värt varenda sekund.

 

Wabori vs Irezumi: Vad är skillnaden?

Du kanske har hört talas om båda termerna? Dom används för att beskriva traditionella japanska tatueringar, men det finns en viss nyans i orden:

  • Wabori:Fokuserar på den artistiska stilen och tekniken bakom tatueringen. Den lägger tonvikt på detaljer, symbolik och den unika Tebori-metoden.
  • Irezumi:Ett mer allmänt begrepp som syftar på alla tatueringar i Japan, oavsett stil eller teknik. 

Mer än bara en tatuering, en livsstil

Att skaffa en Tebori tatuering är inte bara ett estetiskt val, det är en livslång resa. Därefter blir du en del av en tradition som sträcker sig tillbaka genom generationer. I samband med detta så visar respekt för kultur och hyllar japansk tatuering som ett hantverk.

Irezumi tatuering i Göteborg

Om du vill göra en tatuering som innebär mer än att bara täcka en yta, och vill bära en unik och meningsfull berättelse på din hud, då är den här stilen det perfekta valet för dig.

Vi tycker att det är roligt att du gör din research, du har just hittat en erfaren tatuerare inom japansk tatuering här. Du kan förbereda dig på en oförglömlig upplevelse inom japansk tradition och historia.

Välkommen till Crazy Colour Tattoo

Vi bjuder in dig till en värld av symbolik, historia och tradition inom japansk Irezumi tatuering i Göteborg. Tillsammans kan vi skapa en riktig Wabori tatuering som dessutom speglar din unika identitet och själ livet ut.

 

Tebori till Wabori och Irezumi

         Tebori Verktyg till Wabori tatueringar

tebori

Jonas första möte med Hou-ryu och Shin-ryu i början av år 2000

Tebori tatuering Göteborg

Ibland arbetar Jonas med tekniker inom Wabori,Tebori och Irezumi som hans goda vän och mentor Shin-Ryu har lärt honom.

Irezumi-tatuering
Japansk Tatuering Göteborg
Wabori tatuering

Irezumi Tatuering med maskin gjord av Jonas

             Crazy Colour Tattoo Göteborg

Handgjord Tebori tatuering av Jonas

Självklart tatuerar vi mer saker än japanska tatueringar här på våran tatueringsstudio, vi gör även cover up tatueringar.

Rulla till toppen